Mulighetenes leirsenter – aktiviteter på området

Hove Leirsenter ligger midt i Raet Nasjonalpark og har et området spesielt tilrettelagt for idrett, sjø- og friluftsaktiviteter.

 

Her kan dere bo i store eller små enheter, ha god plass for egne opplegg, bruke idrettsanlegg helt gratis, bestille spennende aktiviteter fra aktører i området, finne roen rundt leirbålet eller slappe av på stranda.

Liker du å bade på spesielle strender og få mulighet til spennende aktiviteter så er Hove stedet for deg.

TrollAktiv Hove  er et spennende tilbud som er ideelt for både store og små.  En gøyal klatrepark hvor du får flere typer utfordringer høyt oppi trærne.  TrollAktiv Hove  har benytttet et kontunierlig og  moderne skikkerhetssystem som gjør det hele veldig enkelt og trygt.

Hver deltaker får brett, åre, drakt, sko og vest.  Instruktøren tar deltakerne med ut på en tur i Hovekilen.  Vi kan tilby flermannsbrett 8 personer og enmannsbrett.

Dette er en ny form for aktivitet i Norge.

Coasteering er en unik måte å oppleve naturen på. Vi beveger oss langs klippene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Og vi ser på det biologiske mangfoldet mellom flo og fjære.

 

Coastering og vanntrygghet med fokus på positive opplevelser i vann.

Skituren over vidda endres fort fra idyll til hardt strev når vinterstormen plutselig feier inn over dere. Eneste utvei er å komme seg i ly for været som pisker rundt dere. Etter mye slit klarer dere til slutt å komme dere vekk fra fjellet og ned i en avsidesliggende dal.

 

FRITT VILT

  • Spilletid: Opptil 60 minutter
  • Antall spillere: 2-6
  • Anbefalt antall: 3-5

Lazer Tag er et avansert spill som kan sammenlignes med Paintball. Spillet går på elektrisitet og har ikke sølet fra paintball kulene. Du får ikke støt og det er smertefritt.

I dette spillet får både skytter og den som blir truffet en umiddelbar tilbakemelding om dette. Den som er truffet er da ute av spillet og markøren virker ikke før det har gått en viss tid. Vi fokuserer på handling i et trygt og morsomt miljø, samt gruppe, familiemoro og barnebursdager.

Hove parkourpark

Parken er bygget på støtte fra Gjensidigstiftelsen.  Parken er gratis og åpent hele året!

Ballbaner

I leirområdet har vi flere ballbaner som kan benyttes; sandvollyballbaner, sandhåndballbane og basketballbane. Fotballbanen kan benyttes når den er ledig.  Eller det kan leies tid på banen.

  • 5 stykk sandvolleyballbaner, hvorav 2 stykk helt i strandkanten
  • 1 stykk sandhåndballbane
  • 1 stykk basketballbane med nye kurver
  • 1 stykk kunstgressbane

Lekeplass

Parken er bygget på støtte fra Gjensidigstiftelsen.  Parken er gratis og åpent hele året!

Treningsapparater

Like ved P-plass og lekeplass har vi plassert ut 10 treningsapparater til fri bruk. Apparatene benyttes ofte i sammenheng med løpetrening.

Det er også satt ut informasjonstavle med instruksjon og beskrivelse av hvert enkelt apparat.

Hove-området er regionens mest besøkte tur- og rekreasjonsområde. I tillegg til de tilrettelagte arealene for idrettslig utfoldelse, er det flere kilometer med turstier gjennom Hoveskogen og verneskogen med sitt rike plante-, dyre- og fugleliv.

Mange opplever Raet Nasjonalpark om sommeren, og opplever den som «hele Norges sommersted». Her kan du være aktiv og utforske hva som lever på land og under de blå flater – året rundt.

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

Spisesteder på Hove

Studio Spornes

Intim kafé og restaurant med spicy smaker og kulturelle innslag.

Hovestua

Serverer deilig mat til våre gjester hele året.  Stor søndagsbufè.

Raet Camping

Restaurant og overnatting.

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.