Et unikt leirskoletilbud – i Raet Nasjonalpark!

Der hav møter skjærgården, midt i hjerte av Sørlandet, ligger en av Norges nyeste og mest spennende leirskoler. Her finner man alt som trengs for å skape minner for livet. Naturen på Hove leverer det meste man kan drømme om – hav, skog, skjærgård, strender, åpne gressletter og turveier. Kobler man dette med spennende aktiviteter, flinke pedagoger og et kult sted å bo, har man oppskriften på en fantastisk leirskole. Her finner man alt en skoletur bør inneholde konsentrert på ett sted.

 

Området gir kort sagt en frihetsfølelse. Det funker til og med i all slags vær, siden vi har lune, vindskjerma laguner og mange aktivitetstilbud på land også. Vi har nok utstyr til alle slik at det blir lite kø. Våre lærere Ingrid og Anne, og hovedinstruktører Pat og Ann står klare for å skape minner du og din klasse aldri vil glemme.

Hove leirskole har et spennende og variert aktivitetstilbud og skaper minner for livet!

Hove ligger 15 minutter å kjøre fra Arendal og er Sørlandets mest populære utfartssted. Det er ikke uten grunn. Den nye leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen, lokalhistorie og kystkultur samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

 

På Hove leirskole har vi fokus på at elevene lærer å utfordre komfortsonen sin gjennom å delta på de ulike aktivitetene vi tilbyr.  For noen vil utfordringen være å sove borte hjemmefra, for andre vil det være å hoppe fra svaberget i coastering eller holde en krabbe for første gang.  Vi tror at når vi tilpasser utfordringene til den enkelte elev i trygge og støttende omgivelser vil elevene utvikle seg som person, øve på å håndtere stress, lære å utfordre seg selv og kjenne på mestring.  Alle viktige egenskaper å ta med seg inn i ungdomsårene.

 

 

Til dere som synes dette høres morsomt ut – vi sees!

Leirskoleinfo til elever, lærere og foresatte - se her

Kontakt oss ved spørsmål eller ønsker om å bestille leirskoleopphold.

 

Leirskolen har begrenset kapasitet de to nærmeste årene.  Skoleåret 25/26 har vi ledig.

Telefon kontor: 37 08 52 21

Pedagogisk ansvarlig, Ingrid Gartha Simpson, 41 30 57 88

E-post: post@hoveleirskole.no

Leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur, samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

AKTIVITETENE VÅRE

Coasteering – sporløs ferdsel i Raet Nasjonalpark

En ny form for aktivitet i Norge.

Coasteering er en unik måte å oppleve naturen på.  Vi beveger oss langs klippene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Og vi ser på det biologiske mangfoldet mellom flo og fjære.

 

Coasteering og vanntrygghet med fokus på positive opplevelser i vann.

Risør akvarium

 På Risør akvarium får elevene oppleve livet under vann.  Akvariet er Sørlandets eneste saltvannsakvarium og er et undervisningstilbud som tilbys på veien til eller hjem fra leirskolen.  Elevene vil kunne kjenne igjen arter de finner på «livet i fjæra», men også kunne se nærmere på dyr som finnes dypere nede i havet.  På akvariet vil elevene få jobbe på fire ulike stasjoner.  På den første får de fiske småfisk ved bryggekanten, på den andre stasjonen snakker vi om utrydningstruede arter og ser nærmere på hummeren.  På den tredje stasjonen vil elevene få holde og høre mer om flere av de spennende dyrene på akvariet av daglig leder Wieger van Brunschot.  Til slutt vil elevene få gå rundt i akvariet for å utforske alle de 500 fiskene og havdyrene man finner her.

Selvberging

Selvberging er det viktigste forebyggende tiltaket mot drukning.

I den nye lærerplanen står det at alle elever skal gjennomføre selvberging ute i vann, og kunne vurdere sikkerhet i naturen og uteaktiviteter.  På Hove er det gode omgivelser for å gjennomføre dette kompetansemålet.  Når det er kjølig i vannet har elevene også mulighet til å varme seg i badstuen etterpå.  Vi diskuterer hvilke risikoer vi har rundt/i vann og hvordan vi kan unngå eller minimere disse farene.  Elevene får øve på å kaste livbøye og kasteline, samt å redde seg selv og andre i vann.  Når elevene er i vannet vil de være rett ved bryggekanten og en av våre pedagoger, og elvene skal bruke vest.

Tur i Raet nasjonalpark

I motsetning til andre nasjonalparker har ikke Raet nasjonalpark et geografisk navn, men navn etter et geologisk fenomen. På tur i nasjonalparken vil vi lære mer om geologi og hvilke krefter som har vært i sving på Hove under istiden.  Vi ser hvordan omgivelsene har fått form etter landhevingen og finner stein i mange farger og fasonger når vi har steinbingo og fossiljakt.  I nasjonalparken kan man finne ro, nyte utsikten av havet og de lokale fyrtårnene. mens man reflekter over hva man opplever og lærer i en hektisk uke på leirskole.  Vi lærer også om mangfoldet i nasjonalparken, allemannsretten og hvordan vi kan ta vare på naturen.

Livet i fjæra

Visste du at tre av fire pust du tar kommer fra havet?  Med temaet «Livet i fjæra» ønsker vi å få elevene til å undre seg over alt det morsomme vi kan finne i fjæresonen.  Og med mottoet «Man tar vare på det man er glad i», vekke en begeistring for fjæra og havet.  Ved å pirke rundt i tare og tang, og kikke under steiner, vil vi finne alt fra strandkrabber til nakensnegler og nålefisker.  Elevene får en praktisk innføring i Carl von Linnè sin klassifiseringstanke, og skal selv gruppere det de finner ved å se på artenes likheter og ulikheter.

TrollPark Hove

TrollPark Hove har utviklet en spennende aktivitet for våre leirskoleelever, høyt oppe i trærne.  Hove klatrepark benytter et moderne sikkerhetssystem.  Dette betyr at når elevene er klippet på systemet, vil de være trygge gjennom hele deres eventyrreise i tretoppene.

Bratteklev skipsverft

På Bratteklev Skipsverft blir vi kjent med skipsfartshistorie fra 1870-årene.  Verftet kan, med sine nærmest komplette gamle bygninger og gjenstander, by på en reise 250 år tilbake.  Elevene får høre spennende historier og prøve praktiske byggeteknikker fra denne tiden.  Til Bratteklev kjører vi båt og får oss en fin liten luftetur på fjorden.

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

Kart Hove leirsenter

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.