Et unikt leirskoletilbud – i Raet Nasjonalpark!

Der hav møter skjærgården, midt i hjerte av Sørlandet, ligger en av Norges nyeste og mest spennende leirskoler. Her finner man alt som trengs for å skape minner for livet. Naturen på Hove leverer det meste man kan drømme om – hav, skog, skjærgård, strender, åpne gressletter og turveier. Kobler man dette med spennende aktiviteter, flinke pedagoger og et kult sted å bo, har man oppskriften på en fantastisk leirskole. Her finner man alt en skoletur bør inneholde konsentrert på ett sted.

 

Området gir kort sagt en frihetsfølelse. Det funker til og med i all slags vær, siden vi har lune, vindskjerma laguner og mange aktivitetstilbud på land også. Vi har nok utstyr til alle slik at det blir lite kø. Våre lærere Ingrid og Anne, og hovedinstruktører Pat og Ann står klare for å skape minner du og din klasse aldri vil glemme.

Hove leirskole har et spennende og variert aktivitetstilbud og skaper minner for livet!

Hove ligger 15 minutter å kjøre fra Arendal og er Sørlandets mest populære utfartssted. Det er ikke uten grunn. Den nye leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen, lokalhistorie og kystkultur samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

 

På Hove leirskole har vi fokus på at elevene lærer å utfordre komfortsonen sin gjennom å delta på de ulike aktivitetene vi tilbyr.  For noen vil utfordringen være å sove borte hjemmefra, for andre vil det være å hoppe fra svaberget i coastering eller holde en krabbe for første gang.  Vi tror at når vi tilpasser utfordringene til den enkelte elev i trygge og støttende omgivelser vil elevene utvikle seg som person, øve på å håndtere stress, lære å utfordre seg selv og kjenne på mestring.  Alle viktige egenskaper å ta med seg inn i ungdomsårene.

 

 

Til dere som synes dette høres morsomt ut – vi sees!

Leirskoleinfo til elever, lærere og foresatte - se her

Kontakt oss ved spørsmål eller ønsker om å bestille leirskoleopphold.

 

Telefon kontor: 37 08 52 21

Pedagogisk ansvarlig, Ingrid Gartha Simpson, 41 30 57 88

E-post: post@hoveleirskole.no

 

 

Leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur, samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

AKTIVITETENE VÅRE

Coasteering – sporløs ferdsel i Raet Nasjonalpark

En ny form for aktivitet i Norge.

Coasteering er en unik måte å oppleve naturen på.  Vi beveger oss langs klippene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Og vi ser på det biologiske mangfoldet mellom flo og fjære.

 

Coasteering og vanntrygghet med fokus på positive opplevelser i vann.

Vikingleker

Stedsnavnet Hove dateres gjerne til vikingtiden og vi kan finne mange vikinggraver som tegn på vikingtiden som tok plass her på Hove.  På vikinglekene får elevene utfolde seg og prøve ut leker og idretter som var på den tiden.  Elevene får øve på smidighet, styrke, taktikk og samarbeid med de morsomme vikinginstruktørene våre.

Selvberging

På selvberging lærer elevene hvordan de kan holde seg trygge i  og ved vannet.

Elevene vil lære både selvberging (hvordan komme seg opp av vannet selv) og grunnleggende teknikker i livredning (hvordan redde noen andre i vann).  Noen elever synes denne aktiviteten høres skummel ut, men dette er som å bade med en stor badering i et par minutter rett ved siden av der leirskolelæreren står på brygga.  Om noen ikke er så gode til å svømme kan de utføre aktiviteten på grunna eller ved å bruke vest.  Elevene bader med klær på (ullundertøy i de kaldeste månedene) for å øve seg på en situasjon der man ikke har planlagt å bade.  Når det er kjølig i vannet har elevene også mulighet til å varme seg i badstuen etterpå.  Selvberging er det viktigste forebyggende tiltaket mot drukning og et kompetansemål i den nye læreplanen.

 

Tur i Raet nasjonalpark

I motsetning til andre nasjonalparker har ikke Raet nasjonalpark et geografisk navn, men navn etter et geologisk fenomen. På tur i nasjonalparken vil vi lære mer om geologi og hvilke krefter som har vært i sving på Hove under istiden.  Vi ser hvordan omgivelsene har fått form etter landhevingen og finner stein i mange farger og fasonger når vi har steinbingo og fossiljakt.  I nasjonalparken kan man finne ro, nyte utsikten av havet og de lokale fyrtårnene. mens man reflekter over hva man opplever og lærer i en hektisk uke på leirskole.  Vi lærer også om mangfoldet i nasjonalparken, allemannsretten og hvordan vi kan ta vare på naturen.

Livet i fjæra

Visste du at tre av fire pust du tar kommer fra havet?  Med temaet «Livet i fjæra» ønsker vi å få elevene til å undre seg over alt det morsomme vi kan finne i fjæresonen.  Og med mottoet «Man tar vare på det man er glad i», vekke en begeistring for fjæra og havet.  Ved å pirke rundt i tare og tang, og kikke under steiner, vil vi finne alt fra strandkrabber til nakensnegler og nålefisker.  Elevene får en praktisk innføring i Carl von Linnè sin klassifiseringstanke, og skal selv gruppere det de finner ved å se på artenes likheter og ulikheter.

TrollAktiv Hove

TrollAktiv Hove har utviklet en spennende aktivitet for våre leirskoleelever, høyt oppe i trærne.  Hove klatrepark benytter et moderne sikkerhetssystem.  Dette betyr at når elevene er klippet på systemet, vil de være trygge gjennom hele deres eventyrreise i tretoppene.

Bratteklev skipsverft

På Bratteklev Skipsverft blir vi kjent med skipsfartshistorie fra 1870-årene.  Verftet kan, med sine nærmest komplette gamle bygninger og gjenstander, by på en reise 250 år tilbake.  Elevene får høre spennende historier og prøve praktiske byggeteknikker fra denne tiden.  Til Bratteklev kjører vi båt og får oss en fin liten luftetur på fjorden.

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

Kart Hove leirsenter

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.