Hove leirsenter, Tromoy, Arendal, Sorlandet

Stor kapasitet, fleksible løsninger og et variert aktivitetstilbud gjør Hove til mulighetenes leirsenter!

Med et område spesielt tilrettelagt for idrett, sjø- og friluftsaktiviteter, har Hove leirsenter utviklet seg til mulighetenes område. Holder du på å planlegge leir oppfordrer vi deg til å undersøk våre muligheter. Vi bistår gjerne i planleggingen.

Klikk her for å se kart over Hove leirsted
Hove leirsenter kart

STORE LEIRE

Hove leirsenter egner seg godt for store sommerleirer. Her går jobb og fritidsaktiviteter hånd i hånd. Her kan du bo, jobbe og nyte!

 

Hove leirsenter disponerer 24 bygg med til sammen 461 senger og teltområder med plass til flere tusen. Det gjør at vi samlet har en kapasitet opp mot 5000 deltagere i hus og telt.

 

Det er flere store organisasjoner som regelmessig holder sine leire på Hove. Blant disse kan nevnes: Unge Høyre, Unge Venstre, Stiftelsen evangeliet for alle, Normisjon, Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Norsk Frilynt, og Idrettsleiren i regi av Aust-Agder Idrettskrets.

 

Gjennom Hovestua som drives av Arendal Catering, kan vi tilby matservering til store grupper. Hovestua serverer nydelig mat, og dere kan velge mellom full pensjon eller enkeltmåltider. Det er også anledning til å lage lage mat selv i noen av byggene våre.

 

Vi kan tilby:

 • samlet pris for store grupper
 • pakker med overnatting, mat og aktiviteter
 • gode opplevelser

 

Det er enkelt å arrangere sommerleir hos oss!

LEIRER

Hove er perfekt for mindre leirer inntil 100 personer

 

Naturen, turstiene, svaberg og strender er fantastiske og gir rekreasjon i løpet av oppholdet – og det er helt gratis!

Legger dere leiren til Hove kan dere velge å stå for mat og aktivitet selv, eller bestille dette gjennom oss. Vi kan tilby full pensjon eller enkeltmåltider, og unike aktiviteter fra Hove Leirskole, Arendals SeilforeningVitensenteret eller leie turistbåter som kommer inn til Hove og henter dere.

De flotte idrettsanleggene på Hove kan dere benytte helt gratis. Kunstgressbanen kan leies hvis det ønskes kamper eller spesielle tider.

Vi tilbyr hus med to-sengsrom, tre-sengsrom, fire-sengsrom og enkeltrom. Hus for fellessamlinger og hyggelig strender hvor det er nydelig å sitte en sommerkveld. Vi har også store fine områder for telting.

KURS- OG KONFERANSE

Hove er mulighetenes konferansesenter

 

Hove har flotte omgivelser for kurs- og konferanser. Ved å benytte Hovestua er det lett å legge til rette for gode samlinger med full konsentrasjon om faglig innhold og god mat mellom slagene. I tillegg oppfordrer vi gjerne våre gjester til å benytte Hoves flotte turstier og idrettsbaner som en del av programmet eller på fritiden.  Hove Leirskole kan tilby spennende aktiviteter.  Hove klatrepark åpner i mai 2019.

 

Vi kan tilby:

 • Overnatting i hus med enkeltrom og flersengsrom
 • Kurslokaler i Flimra, Gildestua, Hestehov eller Hovestua
 • Måltider serveres i Hovestua eller i det huset som kurset holdes i
 • Pausemat og tilgjengelig kaffe, te, frukt m.m. etter eget ønske og avtale med kjøkkenet
 • Stor gratis parkering

 

Vi gir pristilbud på det meste. Kontakt oss for en prat slik at vi kan sy sammen en pakke som passer for nettopp ditt arrangement.

 

Til kurs og konferanser benyttes:

 • Hovestua – plass for opptil 200 personer med trådløst nett, prosjektor, whiteboard og 200″ lerret
 • Gildestua – plass for opp til 50 personer
 • Hestehov – plass for opp til 30 personer
 • Flimra – plass for 200 personer

 

Det er også mulighet for å leie lokaler hos oss og ordne alt selv (gjelder ikke Hovestua).

TUR MED KLASSER ELLER KONFIRMANTER

Der hav møter skjærgården, midt i hjerte av Sørlandet, ligger an av norges nyeste og mest spennende leirskoler.

 

Her finner man alt som trengs for å skape minner for livet.  Naturen på Hove leverer det meste man kan drømme om – hav, skog, skjærgård, strender, åpne gressletter og turveier.  Kobler man dette med spennende aktiviteter, flinke pedagoger og et kult sted å bo, har man oppskriften på en fantastisk leirskole, klassetur eller konfirmanttur.

Området gir kort sagt en frihetsfølelse.  Det funker til og med i all slags vær, siden vi har lune, vindskjerma laguner og mange aktivitetstilbud på land også.

Hove ligger 15 minutter å kjøre fra Arendal og er Sørlandets mest populære utfartssted.  Det er ikke uten grunn.

Nå ønsker vi å ta imot din skoleklasse eller konfirmanttreff.

 

Vi tilbyr rimelig overnatting i hus med 7 firesengsrom, 3 store bad, stue og kjøkken.  Kjøkkenet har utstyr for selvhushold.
Flimra er et hus som har sal med scene og plass for opptil 250 personer.  Flimra ligger like ved overnattingsbyggene.  Gildestua er et mindre hus med plass for 50-60 personer.

 

Priser / pakketilbud
Per person i 1 natt med 3 aktiviteter     kr. 1 150,-   Full pensjon kr. 455,-
Per person i 2 netter med 4 aktiviteter kr. 1 545,-  Full pensjon kr. 625,-

Kontakt oss for ytterligere informasjon og booking.

 

Måltider:

Dere kan velge å lage egen mat i overnattingsbygg eller samlet i fellesbygg. Eventuelt kan måltider bestilles ferdig fra Arendal Catering.  Bestilte måltider serveres i spisesalene i Hovestua.

 

Hva gjør dere på Hove?

Dere kan velge å benytte Hoves turområder samt våre flotte utendørs idrettsanlegg og stå for egne aktiviteter helt gratis.  Eller dere kan velge å bestille aktiviteter hos oss.

 

Høst, vinter og vår tilbyr vi:

 

Klatrepark

Her får du flere typer utfordringer høyt opp i trærne.  Trollpark Hove benytter seg av et kontinuerlig og moderne sikkerhetssystem som gjør det hele veldig enkelt og trygt.  6 baner, 3 for barn og 16 Zip lines.

 

Vikingeleker

En fin teambuilding aktivitet for hele gruppen samlet.  Her blir det mye lek og latter.  Lekene varierer fra smidighetsleker til konkurranser i styrke, kreativitet og samarbeid.  Aktiviteten kan gjøres innendørs i vintersesongen.

 

Natursti

Her trengs det ingen kart eller fysiske poster.  Med fotsporappen setter vi poster ut elektronisk.  Hver gruppe / deltaker må ha en telefon med appen lastet ned.  Deltakerne får en kode som gir tilgang til naturstien de skal gjennomføre.  Innholdet i naturstien kan være noe deltakerne skal lære seg under oppholdet.  Denne informasjonen kan brukes sammen med en Kahoot! (Quiz) som kjøres samlet med hele gruppen senere. Vi kan også sette ut fysiske poster med informasjon, og dere lager Quiz.

 

Magic Box

Mobilt Escape room.  Grupper løser ulike oppgaver sammen for å låse opp boksen før tiden er ute.

 

I perioden fra april til september kan vi også tilby:

 

Kajakk
Vi kjører en gjennomgang på sikkerhet ved bruk av kajakk, før vi setter oss i kajakken og prøver oss på vannet.  Er det flere som har padler kajakk tidligere deler vi gruppen i to.

 

Seiling 
Vi har tilgang på 5 Albin Expresser på 26 fot.  Hver seilbåt kommer med en instruktør.  Hver båt tar 5-6 deltakere.  Instruktørene går mer over til å bli en veileder på turen dere vil få i Raet Nasjonalpark.

 

Coasteering
Dette er en ny form for friluftsaktivitet i Norge.  Deltakerne kler på seg en tykk våtdrakt, hjelm, vest, sko og hansker.  Coasteering er en unik måte å oppleve naturen i Nasjonalparken på.  Vi beveger oss langs fjæra, hopper i sjøen, svømmer og klatrer.  Uten å være redd for å få skrap og skader.  Se også coasteering.no

 

SUP – Stand Up Padling
Hver deltaker får brett, åre, drakt, sko og vest.  Instruktøren tar deltakerne med ut på en tur i Hovekilen. Vi kan tilby enmanns- og flermannsbrett.

 

Team Building
Teambuilding aktiviteter tilpasset alle aldre.  Samarbeidsoppgaver som skaper aktivitet, kreativitet og latter.

I oversikten nedenfor finner du priser på overnatting i hus, leie av hytte, plass for telt, campingvogner og bobiler. Hove leirsenter tilbyr også bespisning og utleie av sengetøy. Sluttvask av hus og hytter er priset for seg og kommer i tillegg til overnattingen.

Tromøy, Arendal og Sørlandet er spennende destinasjoner som har mye å by på. Spør oss gjerne om ideer og informasjon til aktiviteter og utflukter i disse områdene. Hove leirsenter har også en rekke aktivitetsområder:

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

Kontakt oss for spørsmål, tilbud eller booking

HOVE LEIRSENTER

+47 37 08 52 21

SEND OSS EN MELDING

post@hoveleirsenter.no

HOVE LEIRSKOLE

+47 92 09 76 68

ONLINE BOOKING

leirsenter

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har også noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.