Et unikt leirskoletilbud – i Raet Nasjonalpark!

Der hav møter skjærgården, midt i hjerte av Sørlandet, ligger en av Norges nyeste og mest spennende leirskoler. Her finner man alt som trengs for å skape minner for livet. Naturen på Hove leverer det meste man kan drømme om – hav, skog, skjærgård, strender, åpne gressletter og turveier. Kobler man dette med spennende aktiviteter, flinke pedagoger og et kult sted å bo, har man oppskriften på en fantastisk leirskole. Her finner man alt en skoletur bør inneholde konsentrert på ett sted.

 

Området gir kort sagt en frihetsfølelse. Det funker til og med i all slags vær, siden vi har lune, vindskjerma laguner og mange aktivitetstilbud på land også. Vi har nok utstyr til alle slik at det blir lite kø. Våre hovedinstruktører, Sølvi, Pat og Ann står klare for å skape minner du og din klasse aldri vil glemme.

Hove leirskole har et spennende og variert aktivitetstilbud og skaper minner for livet!

Hove ligger 15 minutter å kjøre fra Arendal og er Sørlandets mest populære utfartssted. Det er ikke uten grunn. Den nye leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

 

Til dere som synes dette høres morsomt ut – vi sees!

Leirskoleinfo til elever, lærere og foresatte - se her

Kontakt oss ved spørsmål eller ønsker om å bestille leirskoleopphold.

 

Leirskolen har ledig kapasitet fremover.

Telefon kontor: 37 08 52 21

Pedagogisk ansvarlig, Ingrid Gartha Simpson, 41 30 57 88

E-post: post@hoveleirskole.no

Leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur, samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

AKTIVITETENE VÅRE

Coasteering – sporløs ferdsel i Raet Nasjonalpark

En ny form for aktivitet i Norge.

Coasteering er en unik måte å oppleve naturen på.  Vi beveger oss langs klippene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Og vi ser på det biologiske mangfoldet mellom flo og fjære.

 

Coasteering og vanntrygghet med fokus på positive opplevelser i vann.

SUP – stand up padling

Hver deltaker får brett, åre, drakt, sko og vest.  Instruktøren tar deltakerne med ut på en tur i Hovekilen.  Vi kan tilby flermannsbrett 8 personer og enmannsbrett.

Vikingene

Kystkultur – 60 gravhauger på Tromøy og Hove.

Vikingene Lekegoden og Trollet, tar elevene med tilbake til vikingetiden med historiske leker. Lekene er ikke bare lek og moro, de holder kroppen i god form, og de utfordrer tankene, balansen, styrken, utholdenheten, samarbeidsevnen, smidigheten og ikke minst konkurranseinstinktet.

De viser også frem noen av de 60 vikingegravhaugene på Hove.

Vitensenteret

Undervisning i realfag med Vitensenteret i Arendal.

Vi reiser til Arendal med ferge.  På Vitensenteret Sørlandet får elevene oppleve en spennende og aktiv utstilling, fylt med installasjoner der hode, kropp og sanser settes i sving.  Vitensenteret kjører også et valgfritt realfagrelatert undervisningsopplegg.  Dette velges i forkant av opplegget.

Hove leirskole, Vitensenter. Tromoy, Arendal, Sorlandet

Livet i fjæra

Visste du at tre av fire pust du tar kommer fra havet?  Med temaet «Livet i fjæra» ønsker vi å få elevene til å undre seg over alt det morsomme vi kan finne i fjæresonen.  Og med mottoet «Man tar vare på det man er glad i», vekke en begeistring for fjæra og havet.  Ved å pirke rundt i tare og tang, og kikke under steiner, vil vi finne alt fra strandkrabber til nakensnegler og nålefisker.  Elevene får en praktisk innføring i Carl von Linnè sin klassifiseringstanke, og skal selv gruppere det de finner ved å se på artenes likheter og ulikheter.

TrollPark Hove

TrollPark Hove har utviklet en spennende aktivitet for våre leirskoleelever, høyt oppe i trærne.  Hove klatrepark benytter et moderne sikkerhetssystem.  Dette betyr at når elevene er klippet på systemet, vil de være trygge gjennom hele deres eventyrreise i tretoppene.

Bratteklev skipsverft

På Bratteklev Skipsverft blir vi kjent med skipsfartshistorie fra 1870-årene.  Verftet kan, med sine nærmest komplette gamle bygninger og gjenstander, by på en reise 250 år tilbake.  Elevene får høre spennende historier og prøve praktiske byggeteknikker fra denne tiden.  Til Bratteklev kjører vi båt og får oss en fin liten luftetur på fjorden.

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

Kart Hove leirsenter

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.