Et unikt leirskoletilbud beliggende i Raet Nasjonalpark!

Der hav møter skjærgården, midt i hjerte av Sørlandet, ligger en av Norges nyeste og mest spennende leirskoler.  Her finner man alt som trengs for å skape minner for livet.  Naturen på Hove leverer det meste man kan drømme om – hav, skog, skjærgård, strender, åpne gressletter og turveier.  Kobler man dette med spennende aktiviteter, flinke pedagoger og et kult sted å bo, har man oppskriften på en fantastisk leirskole.  Her finner man alt en skoletur bør inneholde konsentrert på ett sted.

 

Området gir kort sagt en frihetsfølelse.  Det funker til og med i all slags vær, siden vi har lune, vindskjerma laguner og mange aktivitetstilbud på land også.  Vi har handlet inn nok utstyr til alle slik at det blir lite kø.  Våre hovedinstruktører, Anne, Pat og Ann står klare for å skape minner du og din klasse aldri vil glemme.

 

Hove ligger 15 minutter å kjøre fra Arendal og er Sørlandets mest populære utfartssted.  Det er ikke uten grunn.  Den nye leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

 

Nå ønsker vi å ta imot din skoleklasse og for tiden er prisen kr 2 400,- per elev.  Til dere som synes dette høres morsomt ut – vi sees!

Leirskolen har satt seg som mål å stimulere elevenes interesse for realfagene, naturen og kystkultur, samtidig som vi skal hygge oss sosialt og oppleve utfordrende friluftsaktiviteter ved sjøen.

Hove Leirskole har et spennende og variert aktivitetstilbud. Bli med oss på en 3 minutters omvisning! (klikk på bilde for å se filmen).

Hove leirskole har et spennende og variert aktivitetstilbud og skaper minner for livet!

Leirskolen har ledig kapasitet fremover.

Kontakt oss ved spørsmål eller ønsker om å bestille leirskoleopphold.

Telefon kontor 37 08 52 21 

Telefon pedagogisk ansvarlig Sølvi Byberg, 90 11 97 51

Mail:  post@hoveleirskole.no

OM
LEIRSKOLEN

Hove leirskole har mange ulike aktiviteter.   Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om aktivitetene og undervisning ved leirskolen.  Vi kommer gjerne på besøk til din skole for å fortelle om hvordan et opphold hos oss vil være.

Hove leirskole, kajakkpadling. Tromoy, Arendal, Sorlandet

AKTIVITETENE
VÅRE

Hove leirskole, Coasteering. Tromøy, Arendal, Sørlandet

Coasteering – sporløs ferdsel i Raet Nasjonalpark

Dette er en ny form for aktivitet i Norge.

Coasteering er en unik måte å oppleve naturen på. Vi beveger oss langs klippene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Og vi ser på det biologiske mangfoldet mellom flo og fjære.

 

Coastering og vanntrygghet med fokus på positive opplevelser i vann.

SUP – stand up padling

Hver deltaker får brett, åre, drakt, sko og vest.  Instruktøren tar deltakerne med ut på en tur i Hovekilen.  Vi kan tilby flermannsbrett 8 personer og enmannsbrett.

 

Vikingene

Kystkultur – 60 gravhauger på Tromøy og Hove.

Vikingene Lekegoden og Trollet, tar elevene med tilbake til vikingetiden med historiske leker. Lekene er ikke bare lek og moro, de holder kroppen i god form, og de utfordrer tankene, balansen, styrken, utholdenheten, samarbeidsevnen, smidigheten og ikke minst konkurranseinstinktet.

De viser også frem noen av de 60 vikingegravhaugene på Hove.

Hove leirskole, vikingleker. Tromøy, Arendal, Sørlandet
Hove leirskole, Vitensenter. Tromoy, Arendal, Sorlandet

Vitensenteret

Undervisning i realfag med Vitensenteret i Arendal.

Vi reiser til Arendal med ferge.  På Vitensenteret Sørlandet får elevene oppleve en spennende og aktiv utstilling, fylt med installasjoner der hode, kropp og sanser settes i sving.  Vitensenteret kjører også et valgfritt realfagrelatert undervisningsopplegg.  Dette velges i forkant av opplegget.

TrollPark Hove

TrollPark Hove har utviklet en spennende aktivitet for våre leirskoleelever, høyt oppe i trærne.  Hove klatrepark benytter et moderne sikkerhetssystem.  Dette betyr at når elevene er klippet på systemet, vil de være trygge gjennom hele deres eventyrreise i tretoppene.

Kart Hove leirsenter

Se hva andre leirarrangører sier om oss

 

GRATIS WIFI

Vi har trådløst nett i flere områder på Hove. Spør i informasjon om det er internett tilgang i det huset dere skal leie eller bor i. Kode for tilkobling fås i informasjonen.

SPISESTEDER

Hovestua som driftes av Arendal Catering har tilbud til våre gjester hele året.

BADEPLASSER

Langs Hovekilen er det mange fine badeplasser. Det er også badeplasser langs rullesteinstrendene på havsiden.

BÅTPLASSER

Hove leirsenter har noen båtplasser som kan disponeres etter avtale.

HJERTESTARTER

Vi har hjertestarter plassert i resepsjonen i Hove leirsenter.

TILGJENGELIGHET

De fleste hus er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Utområder er lett fremkommelige. Hoveskogen har et nett av stier som er lett fremkommelige med rullestol og barnevogn.